TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - Hacı Fahri Zümbül Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Okulumuz öğrencilerine "Vergi Bilinci" konulu bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Nis

Hacı Fahri Zümbül Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak iftar yemeğinde öğrencilerimizle bir araya geldik. İlçe Milli Eğitimiz Müdürümüz Sn. İrfan Danışmaz'a davetimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İrfan DANIŞMAZ 9.sınıf TDE ortak sınavı esnasında sınıflarımızı ziyaret etti.

Mrt

18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma gününde okulumuz öğrencileri Kuran tilaveti okudu. Orotoryo yapıldı ve şehitlerimizi anmak için şiirler okundu. Katılım gösteren öğrencilerimize ve programı hazırlayan tarih öğretmenimiz Bihter Öztoprak'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapılmıştır.

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

12 Mart İstiklal Marşının Milli Marş olarak kabul edilişi okulumuzda hazırlanan program ile kutlanmıştır. Emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

7 Kasım 2024 tarihinde Kimya öğretmenimiz Nilüfer Çağan Çeşmeli ve Okul Rehber Öğretmenimiz İrem Ulu Doğan rehberliğinde Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek okulunun düzenlendiği bilim fuarına okulumuz öğrencileriyle katılım gösterdik. Misafirperverlik için teşekkür ederiz.

Mrt

Deprem anında yapılacaklar (Çök- Kapan- Tutun) ve  okulun tahliye edilmesi ile ilgili tatbikat uygulaması okulumuz tarafından gerçekleştirilmiştir.

HEDEF YKS ZÜMRE KURULU TOPLANTISI

YKS YOLUNDA ÖRGÜN EĞİTİMİN AVANTAJLARI

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca, okullarda üç dalda "sıfır atık" temalı yarışma düzenlenecek.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda, öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek amacıyla "Sıfır Atık Yarışması" yapılacak.   Bu yarışma dallarında birinci olan lise öğrencilerine ise dizüstü bilgisayar, ikinci olanlara elektrikli bisiklet ve üçüncü olanlara tablet hediye edilecek.   Yarışmalar kapsamında 26 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek. Ödül almaya hak kazananlara ödülleri, 30 Mart'ta verilecek.

Şbt

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla okulumuzda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

Hayatını kaybedenleri rahmetle ve minnetle anıyoruz.

2023-2024 2.Dönem ders programına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.